RSS
 

Pstrąg zapiekany z pieczarkowym farszem

09 lip

20140709_145307

składniki:

dwa pstrągi

8-10 dużych pieczarek

garść świeżej pietruszki

1 cytryna

1 łyżka masła

sól, pieprz

rozmaryn

oliwa z oliwek

 

Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Od wewnątrz przyprawiamy rybę solą, pieprzem i rozmarynem;  z wierzchu nacieramy oliwą z oliwek, solą, pieprzem i rozmarynem. Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy drobno posiekane pieczarki i pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz przekładamy do wnętrza ryby. Pstrąga przekładamy do naczynia żaroodpornego natłuszczonego oliwą z oliwek. Od góry układamy cytrynę pokrojoną w plastry. Rybę zapiekamy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

smacznego!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dania główne, strona główna

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS